روغن کرچک

مجموعه: پزشکی

روغن کرچک

روغن کرچک

روغن کرچک نوعی روغن نباتی اســت کــه از دانه‌های گیاه کرچک بــه دست می‌آید. ایــن روغن موارد استفادهٔ زیادی داشته و دارای ترکیب بی‌نظیری است. ۹۰ درصد روغن کرچک؛ از اسیدهای چرب ریسینولیک کــه اشباع‌نشده هستند تشکیل یافته‌است.

خواص روغن کرچک بــرای یبوست

کرچک بــه طور عمده از گلیسیریدهای اسید ریسینولئیک تشکیل شده اســت کــه پــس از هیدرولیز توسط لیپازهای روده کوچک؛ اسید ریسینولئیک آزاد می شود.

مقدار ناچیزی از ایــن اسید در دستگاه گوارش جذب می ‌شود و بخش عمده آن در روده باقی مانده و بــا اثر تحریکی روی عضلات لوله گوارش سبب تسریع جریان محتوای روده شده و فرصت جذب آب و الکترولیت ‌ها را کاهش می ‌دهد.

اسید ریسینولئیک دارای آثار ضد جذب و تحریک کننده ترشح نــیــز بوده و موجب جمع شدن آب در فضای داخل روده‌ ها می ‌شود. بــه ایــن ترتیب سبب تشکیل مدفوع نرم و آبکی شده و اجابت مزاج را تسهیل می ‌کند.

موارد کاربرد و نحوه مصرف کپسول روغن کرچک چیست ؟

کرچک عمدتا به‌ عــنــوان مسهل بــه ویژه در تخلیه روده قبل از معاینه کولون یــا عکس‌ برداری از حفره شکمی بــه کار می ‌رود.

علاوه بر این؛ کرچک بــه عــنــوان ملین در درمان یبوست حاد نــیــز کاربرد دارد. در مواقع ابتلا بــه یبوست ‌های موردی مصرف حداقل 4 کپسول روغن کرچک بــا یک لیوان آب ولرم می ‌تواند درمان موثری بــرای رفع یبوست باشد.

روغن کرچک در چــه مواردی نباید مصرف شــود ؟

روغن کرچک در بیماری ‌های التهابی حاد روده؛ انسداد روده؛ آپاندیسیت و درد های شکمی بــا منشاء ناشناخته منع مصرف دارد و مصرف آن در دوران بارداری؛ شیردهی و در اطفال زیر 12 سال نــیــز توصیه نمی ‌شود.

آیا مصرف روغن کرچک عارضه جانبی دارد ؟

مصرف کپسول روغن کرچک در دوزهای توصیه شده توسط پزشک و در کوتاه مدت عوارض جانبی ندارد.

مهم‌ ترین عارضه مصرف طولانی مدت ایــن دارو مختل شدن حرکات طبیعی روده و ایجاد حالت وابستگی بــه ملین بــرای اجابت مزاج است.

فواید روغن کرچک

روغن کرچک بــرای تسکین درد مفاصل

خواص ضدالتهابی روغن کرچک بــه اثبات رسیده است. بــه همین دلیل بــرای تسکین درد مفاصل و کاهش ورم آنها موثر است. در نتیجه افرادی کــه دچار آرتروز و آرتریت و غیره هستند می توانند از ایــن روغن استفاده کنند.

نتایج یک پژوهش هندی کــه در سال 2009 روی آرتروز زانو انــجـام شده اســت نشان می دهد روغن کرچک نــیــز بــه اندازه ی کپسول دیکلوفناک بــرای تسکین درد آرتروز موثر اســت و عوارض جانبی ایــن داروها را نــیــز ندارد.

روش استفاده

می توانید یک تــا دو قاشق چایخوری روغن کرچک را بــه تنهایی و یــا مخلوط شده بــا کمی آب؛ روی مناطق دردناک زده و بــه آرامی بمالید.

روغن کرچک بــرای مقابله بــا ورم پا و سلولیت

نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد کــه روغن کرچک بــرای تحریک دستگاه لنفاوی بدن مفید است. ایــن روغن باعث فعال شدن جریان مایع لنف می شود.

اگر از ورم پا یــا سلولیت ناشی از احتباس مایعات در بدن رنج می برید؛ می توانید از ایــن روغن بــرای بهبود وضعیت تان استفاده کنید.

روش استفاده

می توانید چند قطره روغن گیاهی گریپ فروت یــا سرو کوهی بــه روغن کرچک اضافه کرده و پاها را از پایین بــه بالا بــا حرکات دورانی ماساژ دهید.

خواص روغن کرچک ؛ فواید روغن کرچک

روغن کرچک بــرای تسکین دل درد

روغن کرچک ضداسپاسم و ضددرد اســت و بــرای تسکین دل درد موثر می باشد.

روش استفاده

برای تسکین دل درد ناشی از قاعدگی و نفخ می توانید از ایــن روغن  بــه عــنــوان مرهم استفاده کنید. می توانید مقداری ازاین روغن را روی دستمالی تمیز و یــا گاز استریل ریخته و روی شکم تان قرار دهید.

برای افزایش تاثیرگذاری ایــن مرهم می توانید یک بطری حاوی آب گرم و یــا کوسن گرم را روی آن بگذارید و بــه مدت یک ساعت دراز بکشید.

روغن کرچک دوست پوست های خشک

روغن کرچک سرشار از اسیدهای چرب امگا9؛ امگا6 و ویتامین E است. تمام ایــن مواد در ترکیب بیشتر محصولات آرایشی-بهداشتی مانند کرم های مرطوب کننده وجود دارند.

روغن کرچک خاصیت نرم کنندگی دارد و التیام بخش است. ایــن روغن باعث تنظیم pH پوست می شــود و حالت اسیدی آن را کاهش می دهد. بــه ایــن ترتیب می توانید از آن بــرای پوست های آکنه دار استفاده کنید.

توجه داشته باشید زمانی کــه حالت اسیدی پوست پایین باشد؛ امکان تکثیر باکتری های بیماری زا کاهش پیدا می کند. از ایــن روغن بــرای بهبود خشکی پوست؛ اگزما و پسوریازیس نــیــز استفاده می شود.

اگر آکنه دارید بهتر اســت بــا احتیاط از ایــن روغن استفاده کنید. می توانید ایــن روغن را بــه میزان کم روی جوش ها بزنید.

روش استفاده

قبل از خواب ایــن روغن را روی پوست صورت و یــا دست ها؛ زانوها و آرنج ها کــه بیشتر خشک می شــونــد بزنید.

علاوه بر ایــن می توانید از آن بــه عــنــوان کرم دور چشم و بــرای مقابله بــا گودی زیر چشم استفاده کنید.

استفاده از ایــن روغن بــرای نرم کردن پینه دست و پا نــیــز توصیه می شود.

روغن کرچک بــرای داشتن موها ؛ ناخن ها و مژه های سالم

روغن کرچک حاوی ویتامین E و مواد معدنی اســت و بــه همین دلیل باعث تقویت موها؛ مژه ها و ناخن ها می شود.

در صورتی کــه دچار ریزش مو شده اید می توانید از ایــن روغن بــه عــنــوان ماسک استفاده کنید تــا رشد مجدد موها بــا سرعت بیشتری صورت بگیرد.

البته بهتر اســت ایــن روغن را بــا روغن زیتون مخلوط کنید تــا علاوه بر افزایش ویتامین های آن؛ حالت چسبندگی آن کمتر شود.

برای تقویت موها

بهتر اســت شب ها مقداری از ایــن روغن را بــه نوک انگشت ها زده و پوست سرتان را ماساژ دهید تــا جریان خون در رگ های موجود در کف سر افزایش پیدا کند.

سپس موهایتان را بــا حوله ببندید و تمام شب روغن را روی سرتان نگه دارید. صبح؛ موها را بــا شامپوی روزانه خود شستشو دهید.

لازم اســت کــه ایــن کار را بــه مدت چهار هفته و هــر روز و یــا هــر دو روز یکبار تکرار کنید. ســپــس سه هفته بــه موهایتان استراحت دهید تــا پوست سرتان بــه آن عادت نکند.

اگر ریزش مویتان متوقف نشد (البته منظورمان ریزش موی غیر ارثی و بر اثر استرس و غیره است) می توانید یک دوره ی دیگر از ایــن روغن استفاده کنید.

برای تقویت ناخن ها

روغن کرچک باعث افزایش استحکام ناخن ها می شود. داخل یک نعلبکی؛ مقداری روغن کرچک بریزید و انگشت هایتان را بــه مدت 10 دقیقه داخل ایــن روغن قرار دهید. هــر هفته یکبار ایــن کار را انــجـام دهید. می توانید بــه روغن تان چند قطره لیموترش نــیــز اضافه کنید.

برای تقویت و رشد مژه ها

روغن کرچک بــه دلیل داشتن ویتامین ها و مواد معدنی باعث تقویت و رشد مژه ها نــیــز می شود. می توانید ظرف خالی ریمل را شسته و داخل آن را بــا روغن کرچک پر کنید. هــر شب مقداری از ایــن روغن را بــه کمک برس ریمل بــه مژه هایتان بزنید و اجازه دهید تمام شب روی مژه ها بماند. صبح بــا شیرپاک کن؛ مژه هایتان را تمیز کنید.

 

در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

نظر شما برای “روغن کرچک”

دیدگاه ها بسته شده اند.