روغن کرچک

روغن کرچک

مجموعه: اختصاصی, پزشکی
به این مطلب امتیاز دهید

 

  • روغن کرچک
  •  

    روغن کرچک

    روغن کرچک

    روغن کرچک نوعی روغن نباتی است که از دانه‌های گیاه کرچک به دست می‌آید. این روغن موارد استفادهٔ زیادی داشته و دارای ترکیب بی‌نظیری است. ۹۰ درصد روغن کرچک، از اسیدهای چرب ریسینولیک که اشباع‌نشده هستند تشکیل یافته‌است.

    خواص روغن کرچک برای یبوست

    کرچک به طور عمده از گلیسیریدهای اسید ریسینولئیک تشکیل شده است که پس از هیدرولیز توسط لیپازهای روده کوچک، اسید ریسینولئیک آزاد می شود.

    مقدار ناچیزی از این اسید در دستگاه گوارش جذب می ‌شود و بخش عمده آن در روده باقی مانده و با اثر تحریکی روی عضلات لوله گوارش سبب تسریع جریان محتوای روده شده و فرصت جذب آب و الکترولیت ‌ها را کاهش می ‌دهد.

    اسید ریسینولئیک دارای آثار ضد جذب و تحریک کننده ترشح نیز بوده و موجب جمع شدن آب در فضای داخل روده‌ ها می ‌شود. به این ترتیب سبب تشکیل مدفوع نرم و آبکی شده و اجابت مزاج را تسهیل می ‌کند.

    موارد کاربرد و نحوه مصرف کپسول روغن کرچک چیست ؟

    کرچک عمدتا به‌ عنوان مسهل به ویژه در تخلیه روده قبل از معاینه کولون یا عکس‌ برداری از حفره شکمی به کار می ‌رود.

    علاوه بر این، کرچک به عنوان ملین در درمان یبوست حاد نیز کاربرد دارد. در مواقع ابتلا به یبوست ‌های موردی مصرف حداقل 4 کپسول روغن کرچک با یک لیوان آب ولرم می ‌تواند درمان موثری برای رفع یبوست باشد.

    روغن کرچک در چه مواردی نباید مصرف شود ؟

    روغن کرچک در بیماری ‌های التهابی حاد روده، انسداد روده، آپاندیسیت و درد های شکمی با منشاء ناشناخته منع مصرف دارد و مصرف آن در دوران بارداری، شیردهی و در اطفال زیر 12 سال نیز توصیه نمی ‌شود.

    آیا مصرف روغن کرچک عارضه جانبی دارد ؟

    مصرف کپسول روغن کرچک در دوزهای توصیه شده توسط پزشک و در کوتاه مدت عوارض جانبی ندارد.

    مهم‌ ترین عارضه مصرف طولانی مدت این دارو مختل شدن حرکات طبیعی روده و ایجاد حالت وابستگی به ملین برای اجابت مزاج است.

    فواید روغن کرچک

    روغن کرچک برای تسکین درد مفاصل

    خواص ضدالتهابی روغن کرچک به اثبات رسیده است. به همین دلیل برای تسکین درد مفاصل و کاهش ورم آنها موثر است. در نتیجه افرادی که دچار آرتروز و آرتریت و غیره هستند می توانند از این روغن استفاده کنند.

    نتایج یک پژوهش هندی که در سال 2009 روی آرتروز زانو انجام شده است نشان می دهد روغن کرچک نیز به اندازه ی کپسول دیکلوفناک برای تسکین درد آرتروز موثر است و عوارض جانبی این داروها را نیز ندارد.

    روش استفاده

    می توانید یک تا دو قاشق چایخوری روغن کرچک را به تنهایی و یا مخلوط شده با کمی آب، روی مناطق دردناک زده و به آرامی بمالید.

    —– —– —– —– —– —– —– —– —– —–

    از صفحات دیگر نیز بازدید فرمائید : قیمت دلار

    —– —– —– —– —– —– —– —– —– —–

    روغن کرچک برای مقابله با ورم پا و سلولیت

    نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد که روغن کرچک برای تحریک دستگاه لنفاوی بدن مفید است. این روغن باعث فعال شدن جریان مایع لنف می شود.

    اگر از ورم پا یا سلولیت ناشی از احتباس مایعات در بدن رنج می برید، می توانید از این روغن برای بهبود وضعیت تان استفاده کنید.

    روش استفاده

    می توانید چند قطره روغن گیاهی گریپ فروت یا سرو کوهی به روغن کرچک اضافه کرده و پاها را از پایین به بالا با حرکات دورانی ماساژ دهید.

    خواص روغن کرچک ، فواید روغن کرچک

    روغن کرچک برای تسکین دل درد

    روغن کرچک ضداسپاسم و ضددرد است و برای تسکین دل درد موثر می باشد.

    روش استفاده

    برای تسکین دل درد ناشی از قاعدگی و نفخ می توانید از این روغن  به عنوان مرهم استفاده کنید. می توانید مقداری ازاین روغن را روی دستمالی تمیز و یا گاز استریل ریخته و روی شکم تان قرار دهید.

    برای افزایش تاثیرگذاری این مرهم می توانید یک بطری حاوی آب گرم و یا کوسن گرم را روی آن بگذارید و به مدت یک ساعت دراز بکشید.

    روغن کرچک دوست پوست های خشک

    روغن کرچک سرشار از اسیدهای چرب امگا9، امگا6 و ویتامین E است. تمام این مواد در ترکیب بیشتر محصولات آرایشی-بهداشتی مانند کرم های مرطوب کننده وجود دارند.

    روغن کرچک خاصیت نرم کنندگی دارد و التیام بخش است. این روغن باعث تنظیم pH پوست می شود و حالت اسیدی آن را کاهش می دهد. به این ترتیب می توانید از آن برای پوست های آکنه دار استفاده کنید.

    توجه داشته باشید زمانی که حالت اسیدی پوست پایین باشد، امکان تکثیر باکتری های بیماری زا کاهش پیدا می کند. از این روغن برای بهبود خشکی پوست، اگزما و پسوریازیس نیز استفاده می شود.

    اگر آکنه دارید بهتر است با احتیاط از این روغن استفاده کنید. می توانید این روغن را به میزان کم روی جوش ها بزنید.

    روش استفاده

    قبل از خواب این روغن را روی پوست صورت و یا دست ها، زانوها و آرنج ها که بیشتر خشک می شوند بزنید.

    علاوه بر این می توانید از آن به عنوان کرم دور چشم و برای مقابله با گودی زیر چشم استفاده کنید.

    استفاده از این روغن برای نرم کردن پینه دست و پا نیز توصیه می شود.

    روغن کرچک برای داشتن موها ، ناخن ها و مژه های سالم

    روغن کرچک حاوی ویتامین E و مواد معدنی است و به همین دلیل باعث تقویت موها، مژه ها و ناخن ها می شود.

    در صورتی که دچار ریزش مو شده اید می توانید از این روغن به عنوان ماسک استفاده کنید تا رشد مجدد موها با سرعت بیشتری صورت بگیرد.

    البته بهتر است این روغن را با روغن زیتون مخلوط کنید تا علاوه بر افزایش ویتامین های آن، حالت چسبندگی آن کمتر شود.

    —– —– —– —– —– —– —– —– —– —–

    از صفحات دیگر نیز بازدید فرمائید : قیمت سکه

    —– —– —– —– —– —– —– —– —– —–

    برای تقویت موها

    بهتر است شب ها مقداری از این روغن را به نوک انگشت ها زده و پوست سرتان را ماساژ دهید تا جریان خون در رگ های موجود در کف سر افزایش پیدا کند.

    سپس موهایتان را با حوله ببندید و تمام شب روغن را روی سرتان نگه دارید. صبح، موها را با شامپوی روزانه خود شستشو دهید.

    لازم است که این کار را به مدت چهار هفته و هر روز و یا هر دو روز یکبار تکرار کنید. سپس سه هفته به موهایتان استراحت دهید تا پوست سرتان به آن عادت نکند.

    اگر ریزش مویتان متوقف نشد (البته منظورمان ریزش موی غیر ارثی و بر اثر استرس و غیره است) می توانید یک دوره ی دیگر از این روغن استفاده کنید.

    برای تقویت ناخن ها

    روغن کرچک باعث افزایش استحکام ناخن ها می شود. داخل یک نعلبکی، مقداری روغن کرچک بریزید و انگشت هایتان را به مدت 10 دقیقه داخل این روغن قرار دهید. هر هفته یکبار این کار را انجام دهید. می توانید به روغن تان چند قطره لیموترش نیز اضافه کنید.

    برای تقویت و رشد مژه ها

    روغن کرچک به دلیل داشتن ویتامین ها و مواد معدنی باعث تقویت و رشد مژه ها نیز می شود. می توانید ظرف خالی ریمل را شسته و داخل آن را با روغن کرچک پر کنید. هر شب مقداری از این روغن را به کمک برس ریمل به مژه هایتان بزنید و اجازه دهید تمام شب روی مژه ها بماند. صبح با شیرپاک کن، مژه هایتان را تمیز کنید.

     

    کلمات کلیدی : از (البته ، ؟ آب آب، آبکی آثار آرامی آرایشیبهداشتی آرتروز آرتریت آرنج آزاد آن آن، آنها آپاندیسیت آکنه آیا ابتلا اثبات اثر اجابت اجازه احتباس احتیاط ارثی از ازاین است است است) استحکام استراحت استرس استریل استفاده استفاده استفادهٔ اسید اسیدهای اسیدی اشباع‌نشده اضافه اطفال افرادی افزایش البته التهابی التیام الکترولیت امکان امگا امگا، انجام اندازه انسداد انگشت اگر اگزما ایجاد اید این این، با بارداری، بازدید باشد باشد، باشید باعث باقی بالا باکتری ببندید بخش بدن بر برای برداری برس برید، بریزید بزنید بزنید بطری بمالید بماند به بهبود بهتر به‌ بوده بکشید بگذارید بگیرد بیشتر بیشتری بیماری بی‌نظیری تا تاثیرگذاری تان تحریک تحریکی تخلیه ترتیب ترشح ترکیب ترین تسریع تسهیل تسکین تشکیل تقویت تمام تمیز تنظیم تنهایی توانند توانید توجه توسط توصیه تکثیر تکرار جانبی جذب جریان جمع جوش حاد حالت حاوی حداقل حرکات حفره حوله خاصیت خالی خشک خشک خشکی خواب خواص خود خون داخل دار دارای دارد دارند دارو داروها دارید داشتن داشته دانه‌های در دراز درد درد دردناک درصد درمان دست دستمالی دستگاه دقیقه دل دلار دلیل دهد دهید دهید دو دور دوران دورانی دوره دوزهای دوست دچار دیکلوفناک دیگر را رسیده رشد رفع رنج روده روده، روده‌ روز روزانه روش روغن روغن  روی رگ ریخته ریزش ریسینولئیک ریسینولیک ریمل زا زانو زانوها زده زمانی زیادی زیتون زیر ساعت سال سالم سبب سر سرتان سرشار سرعت سرو سلولیت سلولیت سه سپس سکه شامپوی شب شدن شده شستشو شسته شود شود شود شود مقدار شوند شکم شکمی شیردهی شیرپاک صبح صبح، صفحات صورت صورتی ضد ضداسپاسم ضدالتهابی ضددرد طبیعی طور طولانی ظرف عادت عارضه عضلات علاوه عمدتا عمده عنوان عوارض عکس‌ غیر غیره فرصت فرمائید فروت فضای فعال فواید قاشق قاعدگی قبل قرار قطره قیمت لازم لنف لنفاوی لوله لیموترش لیوان لیپازهای ماساژ ماسک مانده مانند مایع مایعات متعدد متوقف مجدد محتوای محصولات مختل مخلوط مدت مدفوع مرطوب مرهم مزاج مسهل مصرف معاینه معدنی مفاصل مفاصل مفید مقابله مقداری ملین مناطق منشاء منظورمان منع مو مواد موارد مواردی مواقع موثر موثری موجب موجود موردی موها موها موها، موهایتان موی مویتان مژه می میزان می‌آید ناخن ناشناخته ناشی ناچیزی نباتی نباید نتایج نتیجه نحوه ندارد ندارد مهم‌ نرم نشان نشد نعلبکی، نفخ نمی نوعی نوک نکند نگه نیز ها ها ها، های هایتان هر هستند هفته همین هندی هیدرولیز و وابستگی وجود ورم وضعیت ولرم ویتامین ویژه پا پاها پایین پر پزشک پس پسوریازیس پوست پوست، پژوهش پیدا پینه چایخوری چرب چسبندگی چشم چند چه چهار چیست کار کاربرد کاهش کردن کرده کرم کرچک کرچک کرچک، کف کم کمتر کمک کمی کن، کند کند کنند کننده کنندگی کنید کنید کنید که کوتاه کوسن کولون کوهی کوچک، کپسول گاز گرم گریپ گلیسیریدهای گوارش گودی گیاه گیاهی ی یا یافته‌است یبوست یبوست یک یکبار ‌تواند ‌دهد اسید ‌رود علاوه ‌شود ‌شود ‌ها ‌های ‌کند

     

  • تو بیا
  •  

    در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

    مطالب مرتبط

    دیدگاه ها

    نظر شما برای “روغن کرچک”

    دیدگاه ها بسته شده اند.