روغن کنجد

روغن کنجد

مجموعه: اختصاصی, خواص مواد غذایی
به این مطلب امتیاز دهید

 

  • روغن کنجد
  •  

    روغن کنجد

    روغن کنجد

    موارد مصرف: عمدتاً مصرف خوراکی دارد و در صنایع داروسازی از آن به عنوان حلال در محلول‌های تزریقی عضلانی استفاده می‌شود و استعمال خارجی آن بر اندام‌های مختلف بدن می‌باشد. روغن کنجد به عنوان پادزهر سموم نیز به کار گرفته می‌شود. همچنین در درمان لک سوختگی روی بدن استفاده دارد. مصرف مداوم کنجد می‌تواند بر تقویت حافظه تأثیر گذار باشد. روغن کنجد روغن خوراکی حاصل از دانه‌های کنجد می‌باشد که یک روغن پخت‌وپز در کشورهای جنوب هند، چین، ژاپن، خاورمیانه، کره استفاده می‌شود و همچنین به عنوان یک تقویت کننده عطر و طعم در غذاهای آسیای جنوب شرقی کاربرد دارد. روغن کنجد از دانه کنجد غنی شده گرفته شده است که جایگزین پزشکی گردیده است. بعنوان ماساژ سنتی و انواع شیوه‌های درمانی به روز استفاده می‌شود. پزشکی سنتی در هند واقع در منطقه «آیورودا» از روغن کنجد جهت آرام کردن علائم مربوط به استرس استفاده می‌شود. تحقیقاتی که در حال اجرا است، نشان می‌دهد که وجود آنتی اکسیدان غنی شده و چربی‌های اشباع نشده در روغن کنجد می‌تواند به کنترل فشار خون کمک کند. این روغن بعنوان محبوبترین روغن در آسیا و همچنین یکی از اصلی‌ترین محصول روغنی شناخته شده است، به منظوراستخراج روغن با توجه به محدودیت برداشت دستی وجود دارد امروزه از روش‌های مدرن برای تولید آن استفاده می‌گردد.

    خواص روغن کنجد

    روغن کنجد در بین روغن‌های خوراکی به ملکه‌ی روغن‌ها مشهور است. دانه کنجد بیشترین میزان روغن را در بین دانه‌های روغنی دیگر داراست اما با وجود این تولید آن بسیار کمتر از دانه‌های دیگر نظیر سویا، آفتابگردان و گلرنگ است.

    روغن کنجد به عنوان یک روغن با قیمت و کیفیت بالا شناخته می‌شود. این روغن بیشترین مقاومت و ماندگاری را در بین روغن‌های خوراکی با درصد بالای چربی غیراشباع دارد. نوع لیگنان و آنتی اکسیدان‌های طبیعی موجود در این روغن باعث بروز مقاومت بسیار بالا در برابر اکسیداسیون و خواص فیزیولوژیکی ارزشمند روغن کنجد شده است.

    ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد به گونه‌ای است که برای هر سه مصرف سرخ کردن، پخت و پز و سالاد قابل استفاده است.

    خواص روغن کنجد

    خواص روغن کنجد

    * کاهش دهنده سطح کلسترول بد خون(LDL) و افزایش جذب کلسترول خوب(HDL)

    * کاهش فشارخون در افراد مبتلا به فشار خون بالا

    * جلوگیری از سرطان‌های سینه، پروستات و سرطان‌های دستگاه گوارش

    * جلوگیری از تصلب شرایین و بسته شدن عروق

    * جلوگیری از بروز سکته قلبی

    * جلوگیری از بروز آب مروارید

    * شفافیت و لطافت پوست به دلیل غنی بودن از ویتامین E

    * مناسب برای سرخ کردن به دلیل مقاومت بالای حرارتی

    * کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون

    * جلوگیری از بیماری‌های مفصلی و آرتروز

    * خواص آنتی اکسیدانی فوق‌العاده به دلیل وجود دو ماده شیمیایی sesamol و sesamin. آنتی اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزادی که به سلول‌ها آسیب می‌رسانند و به روند پیری سرعت می‌بخشند مقابله می‌کند.

    * ویتامین E موجود در آن از بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند.

    * روغن کنجد تحریک پذیری غشاء مخاطی را کم می‌کند. این روغن برای درمان سرفه، یبوست، آرتریت و پوست خشک توصیه می‌شود.

    * مصرف مرتب آن اضطراب را کاهش می‌دهد، گردش خون را تقویت می‌کند، مانع اختلالات عصبی می‌شود و سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.

    * مصرف روغن کنجد، نشاط آور است، هوشیاری ایجاد می‌کند، دردهای مزمن و گرفتگی عضلات را کاهش می‌دهد.

    * ویتامین E موجود در آن به رشد مو سرعت می‌بخشد.

    * برای افرادی که از کم خونی و سرگیجه رنج می‌برند مفید است.

    * مصرف موضعی این روغن، پوست را نرم و لطیف می‌کند.

    * خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی دارد.

    * غرغره کردن آن، باکتری‌ها، از جمله باکتری‌های سرماخوردگی از بین می‌برد.

    * محافظ طبیعی در برابر اشعه‌ی فرابنفش به حساب می‌آید.

    * مانع شوره‌ی سر می‌شود.

    * از پوست در برابر کلر موجود در آب استخر محافظت می‌کند.

    * ماساژ با روغن کنجد انعطاف پذیری مفاصل را زیاد می‌کند.

    * بریدگی‌ها و جراحت‌های سطحی را درمان می‌کند.

    * پوست صورت به خصوص اطراف بینی را سفت می‌کند و مانع بزرگ شدن منفذهای پوستی صورت می‌شود.

    * از بروز آکنه جلوگیری می‌کند.

    —– —– —– —– —– —– —– —– —– —–

    از صفحات دیگر نیز بازدید فرمائید : قیمت دلار

    —– —– —– —– —– —– —– —– —– —–

    خواص شیمیایی

    ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد

    روغن کنجد به گروه اسیدهای اولئیک – لینولئیک متعلق است. این روغن کمتر از 15 درصد اسید چرب اشباع دارد که بیشترین آن پالمیتیک و استئاریک و بیش از 85 درصد مجموع اسیدهای چرب آن غیراشباع است. اسید اولئیک و اسید لینولئیک بیش از 80 درصد کل اسیدهای چرب روغن کنجد را تشکیل می‌دهند.

    برخلاف روغن‌های گیاهی دیگر در این گروه، درصد اسید اولئیک روغن کنجد حدود 45 درصد و اسید لینولئیک آن حدود 40 درصد از مجموع کل اسیدهای چرب آن می‌باشد.

    استرول ها (sterols)

    روغن کنجد در مقایسه با سایر روغن‌های گیاهی، مواد غیرقابل صابونی(حدود 2 درصد) بیشتری دارد. مواد غیرقابل صابونی شامل استرول ها، تری ترپن‌ها و تری ترپن الکل‌ها، توکوفرول ها و لیگنان‌های کنجد می‌باشد. روغن کنجد یکی از منابع غنی استرول های گیاهی(فیتواسترول) می‌باشد. فیتواسترول ها یا استرول های گیاهی رقیب کلسترول در جذب هستند. بنابراین مصرف فیتواسترول موجب کاهش کلسترول خون و در نتیجه جلوگیری از حملات قلبی و عروقی می‌شود.

    فیتواسترول ها و به طور خاص بتا سیتوسترول، از رشد سلول‌های سرطان کولون، سرطان پروستات و سرطان سینه نیز جلوگیری می‌کنند.

    توکوفرول ها (Tocopherols)

    شهرت روغن کنجد به خاطر مقاومت در برابر اکسید شدن آن است. یکی از دلایل این مقاومت بیش از حد به خاطر وجود توکوفرول در این روغن است و میزان آن در روغن کنجد 1200 میلی گرم بر کیلوگرم است. گاما توکوفرول بیشترین میزان موجود در روغن کنجد را شامل می‌شود و پس از آن دلتا و آلفا هستند که حدود 5 درصد توکوفرول موجود در روغن را شامل می‌شوند. در بین اقسام مختلف ایزومرهای توکوفرول، گاما توکوفرول قوی‌ترین آنتی اکسیدان موجود در روغن‌ها می‌باشد.

    این خاصیت آنتی اکسیدانی، ماندگاری این روغن را در برابر حرارت در مقایسه با روغن‌های دیگر بسیار افزایش داده است. مقاومت اکسیداتیو روغن کنجد در برابر حرارت 110 درجه سانتی‌گراد 17.5 ساعت می‌باشد که این روغن را در دسته روغن‌های با مقاومت بالا قرار می‌دهد. همچنین نقطه دود این روغن 226 درجه سانتی‌گراد می‌باشد. شایان ذکر است مقاومت حرارتی روغن‌های مخصوص سرخ کردنی در همین دما حداکثر 14 ساعت می‌باشد. لذا از این روغن می‌توان در مصارف سرخ کردنی عمیق با طیب خاطر استفاده نمود.

    نکته‌ی مهم

    خواص ذکر شده در مورد روغن کنجد بدین معنا نیست که شما آزادید هر چه قدر که می‌خواهید از آن در طی یک روز استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که کالری همه‌ی روغن‌ها یکسان است؛ یعنی هر 5 گرم آن که معادل یک قاشق چای خوری می‌شود چیزی در حدود 45 کیلوکالری انرژی دارد. پس مراقب باشید تا با مصرف بی رویه‌ی آن دچار اضافه وزن و در پی آن دچار مشکلات و بیماری‌های مختلف نشوید.

    فواید روغن کنجد

    فواید روغن کنجد برای پوست

    کنجد یکی از مقوی‌ترین دانه‌های طبیعی است که خواص بسیار زیاد آن در روغن این دانه هم وجود دارد. این روغن، هم در پخت و پز به کارتان می‌آید، و هم در تهیه‌ی مواد آرایشی و بهداشتی خانگی. این روغن بیشترین تاثیر را بر روی پوست و مو دارد و برای همین می‌توان به آن لقب روغن زیبایی داد.

    این روغن به معنای واقعی همه‌کاره است و می‌توانید یک بطری از آن را با چند محصول شیمیایی ضدآفتاب، مرطوب‌کننده، لایه‌بردار، جوان‌کننده‌ی پوست، ترمیم‌کننده و پاک‌کننده جایگزین کنید.

    —– —– —– —– —– —– —– —– —– —–

    از صفحات دیگر نیز بازدید فرمائید : قیمت سکه

    —– —– —– —– —– —– —– —– —– —–

    پوست نرم و مرطوب

    روغن کنجد با مواد مغذی، اسیدهای چرب و ویتامین‌هایی مثل ویتامین E می‌تواند نقش یک کرم عالی مرطوب‌کننده و نرم‌کننده را برای هر نوع پوستی بازی کند. روغن کنجد در درجه‌های مختلف تصفیه، در بازار وجود دارد و اگر بخواهید این روغن را به صورت خالص استفاده کنید، بد نیست با چند قطره گلاب یا اسانس مورد علاقه‌تان آن را معطر کنید.

    چند قطره از این روغن می‌تواند حین حمام یا بعد از آن کل پوست بدن را نرم و مرطوب کند و همچنین این روغن به دلیل خاصیت ترمیم‌کنندگی، بهترین درمان برای رفع چروک و ترک زانو، آرنج و پاشنه‌ی پاست. استفاده‌ی روزانه از روغن کنجد، پوست خشک این قسمت‌ها را نرم و ترمیم کرده و دیگر نیازی به درمان دارویی نخواهد بود.

    ضدآفتاب

    در میان مواد طبیعی، گیاهان اندکی وجود دارند که بتوانند مانع تاثیر اشعه‌ی مضر آفتاب بر پوست شوند. در این میان روغن کنجد این خاصیت شگفت‌آور را دارد و می‌تواند کار یک کرم ضدآفتاب موثر را انجام دهد!

    ویتامین E و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در روغن کنجد نمی‌گذارند آفتاب، رد خود را با لک و چروک‌ها روی پوست صورت‌ و بدن‌تان حک کند. همین ویژگی این روغن را تبدیل به روغن جوانی پوست کرده است. مصرف مداوم روغن کنجد به جای کرم‌ دست و صورت، مصداق یک تیر و دو نشان است، چون همزمان با نرمی پوست، مانع پیری زودرس آن نیز می‌گردد.

    لایه‌بردار

    پوست بدن به طور مداوم در معرض آلودگی‌ها و سموم محیط است. روغن کنجد مثل بسیاری از روغن‌های گیاهی دیگر، خاصیت سم‌زدایی دارد و می‌تواند سموم روی پوست را در خود حل کرده و پوست را به صورت عمیق تمیز کند. با ترکیب مقداری روغن کنجد و شکر و یک ربع زمان برای ماساژ، می‌توانید پوست صورت و بدن‌تان را از شر عمیق‌ترین آلودگی‌ها رها کنید.

    ترمیم آسیب‌ها

    روغن کنجد به سرعت از طریق پوست جذب شده و همه‌ی خواص خود را به بدن و پوست و مو می‌رساند. مواد مغذی موجود در این روغن را با روغن‌های گیاهی دیگری مثل زیتون و آفتابگردان چند برابر کرده و به پوست خود، خصوصا در بخش‌های آسیب‌دیده بمالید. این روغن با تسهیل گردش خون در پوست، پاک‌سازی سلول‌های مرده و تقویت پوست جدید، آسیب‌های مختلف پوستی را از بین می‌برد.

    جالب است بدانید که این روغن یک ضدباکتری طبیعی است. برای همین پوست ملتهب از عفونت‌های قارچی یا باکتریایی هم از تصمیم شما برای استفاده‌ی منظم از روغن کنجد استقبال می‌کنند.

    اگرچه محصولات خالص گیاهی ریسک مصرف بسیار کمتری در مقایسه با محصولات شیمایی دارند، با این حال قبل از استفاده از این روغن برای هر کاربردی، مقدار کمی از آن را روی دست بمالید و اگر حساسیتی به آن نداشتید، این روغن را وارد چرخه‌ی محصولات بهداشتی و زیبایی روزانه‌تان کنید./ سرخاب سفیداب

     

    کلمات کلیدی : از () «آیورودا» آب آرام آرایشی آرتروز آرتریت آرنج آزادی آزادید آسیا آسیای آسیب آسیب‌دیده آسیب‌ها آسیب‌های آفتاب آفتاب، آفتابگردان آلزایمر آلفا آلودگی‌ها آن آن، آنتی آنتی‌اکسیدان‌های آور آکنه ابتلا اجرا اختلالات ارزشمند از اسانس است است است است ترکیب است روغن است، است؛ استئاریک استخر استرس استرول استعمال استفاده استفاده‌ی استقبال اسید اسیدهای اشباع اشعه‌ی اصلی‌ترین اضافه اضطراب اطراف افراد افرادی افزایش اقسام الکل‌ها، اما امروزه انجام اندام‌های اندکی انرژی انعطاف انواع اولئیک اکسید اکسیداتیو اکسیداسیون اکسیدان اکسیدانی اکسیدانی، اکسیدان‌ها اکسیدان‌های اگر ایجاد ایزومرهای این با بازار بازدید بازی باشد باشید باعث بالا بالا بالای باکتریایی باکتری‌ها، باکتری‌های بتا بتوانند بخش‌های بخواهید بد بدانید بدن بدن‌تان بدین بر برابر برای برداشت بروز بریدگی‌ها بزرگ بسته بسیار بسیاری بطری بعد بعنوان بمالید بنابراین به بهترین بهداشتی بود بودن بی بیش بیشتری بیشترین بیماری بیماری‌های بین بینی تأثیر تا تاثیر تبدیل تحریک تحقیقاتی ترمیم ترمیم‌کننده ترمیم‌کنندگی، ترپن ترپن‌ها ترک ترکیب تری تزریقی تسهیل تشکیل تصفیه، تصلب تصمیم تقویت تمیز تهیه‌ی توجه توصیه تولید توکوفرول توکوفرول، تیر جای جایگزین جدید، جذب جراحت‌های جلوگیری جمله جنوب جهت جوانی جوان‌کننده‌ی حاصل حافظه حال حد حداکثر حدود حرارت حرارتی حرارتی حساب حساسیتی حل حلال حمام حملات حک حین خارجی خاص خاصیت خاطر خالص خانگی خاورمیانه، خشک خصوص خصوصا خواص خوب() خود خود، خوراکی خوری خون خون() خونی داد این داده داراست دارد دارد دارند دارند، داروسازی دارویی داشته دانه دانه‌های در درجه درجه‌های دردهای درصد درصد) درمان درمانی دست دسته دستگاه دستی دفاعی دلار دلایل دلتا دلیل دما دهد ویتامین دهنده دو دود دچار دیگر دیگر، دیگری ذکر را رادیکال‌های ربع رد رشد رفع رقیب رنج رها روز روزانه روزانه‌تان روش‌های روغن روغن، روغنی روغن‌ها روغن‌های روند روی رویه‌ی ریسک زانو، زمان زودرس زیاد زیبایی زیتون ساعت سالاد سانتی‌گراد سایر سر سرخ سرخاب سرطان سرطان‌های سرعت سرفه، سرماخوردگی سرگیجه سطح سطحی سفت سفیداب سلول‌ها سلول‌های سموم سم‌زدایی سنتی سه سوختگی سویا، سکته سکه سیتوسترول، سیستم سینه سینه، شامل شایان شدن شده شر شرایین شرقی شفافیت شما شناخته شهرت شوره‌ی شوند شکر شگفت‌آور شیمایی شیمیایی شیمیایی شیوه‌های صابونی صابونی(حدود صفحات صنایع صورت صورت، صورت‌ ضدآفتاب ضدآفتاب ضدآفتاب، ضدباکتری ضدباکتریایی ضدقارچی طبیعی طبیعی، طریق طعم طور طی طیب عالی عروق عروقی عصبی عضلات عضلانی عطر عفونت‌های علائم علاقه‌تان عمدتاً عمیق عمیق‌ترین عنوان غذاهای غرغره غشاء غنی غیراشباع غیرقابل فرابنفش فرمائید فشار فشارخون فواید فوق‌العاده فیتواسترول فیزیولوژیکی قابل قارچی قاشق قبل قدر قرار قسمت‌ها قطره قلبی قلبی قوی‌ترین قیمت لایه‌بردار لایه‌بردار، لذا لطافت لطیف لقب لک لینولئیک لیگنان لیگنان‌های ماده ماساژ ماساژ، ماندگاری مانع مبتلا متعلق مثل مجموع محافظ محافظت محبوبترین محدودیت محصول محصولات محلول‌های محیط مخاطی مختلف مخصوص مداوم مدرن مراقب مربوط مرتب مرده مرطوب مرطوب مرطوب‌کننده مرطوب‌کننده، مروارید مزمن مشهور مشکلات مصارف مصداق مصرف مضر معادل معرض معطر معنا معنای مغذی مغذی، مفاصل مفصلی مفید مقابله مقاومت مقایسه مقدار مقداری مقوی‌ترین ملتهب ملکه‌ی منابع مناسب منطقه منظم منظوراستخراج منفذهای مهم مو مواد موارد موثر موجب موجود مورد موضعی میان میزان میلی می‌آید می‌آید، می‌باشد می‌باشد می‌باشد این می‌بخشد می‌بخشند می‌برد می‌برد جالب می‌برند می‌توان می‌تواند می‌توانید می‌خواهید می‌دهد می‌دهد می‌دهد، می‌دهند برخلاف می‌رساند می‌رسانند می‌شود می‌شود می‌شود فیتواسترول می‌شوند می‌کند می‌کند می‌کند، می‌کنند می‌کنند اگرچه می‌گردد می‌گردد نتیجه نخواهد نداشتید، نرم نرمی نرم‌کننده نشاط نشان نشده نشوید نظیر نقش نقطه نمود نمی‌گذارند نوع نکته‌ی نیازی نیز نیست ها ها، های هر هستند هم همزمان همه‌کاره همه‌ی همچنین همین هند هند، هوشیاری و وارد واقع واقعی وجود وزن ویتامین ویتامین‌هایی ویژگی پادزهر پارکینسون پاست پاشنه‌ی پالمیتیک پاک‌سازی پاک‌کننده پخت پخت‌وپز پذیری پروستات پز پزشکی پس پوست پوست پوست، پوستی پی پیری چای چرب چربی چربی‌های چرخه‌ی چروک چروک‌ها چند چه چون چیزی چین، ژاپن، کار کاربرد کاربردی، کارتان کالری کاهش کردن کردن، کردنی کرده کرم کرم‌ کره کشورهای کل کلر کلسترول کم کمتر کمتری کمک کمی کنترل کنجد کنجد کنجد، کند کننده کنید کنید کنید کنید، که کولون، کیفیت کیلوکالری کیلوگرم گاما گذار گردش گردیده گرفته گرفتگی گرم گروه گروه، گلاب گلرنگ گوارش گونه‌ای گیاهان گیاهی گیاهی(فیتواسترول) گیاهی، یا یبوست، یعنی یک یکسان یکی –

     

  • تو بیا
  •  

    در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

    مطالب مرتبط

    دیدگاه ها

    نظر شما برای “روغن کنجد”

    دیدگاه ها بسته شده اند.